Blood Simple 1984


Blood Simple - Sange pentru sange 1984 este primul film regizat de Joel si Ethan Coen, dupa un scenariu original realizat tot de ei. Un sot bogat, patron de bar, Julian Marty ( Dan Hedaya ) angajeaza un detectiv Vizzie (M. Emmet Walsh ) pentru a-i confirma ca nevasta Abby ( Frances McDormand ) il inseala. Detectivul vine cu fotografii ce demonstreaza fara echivoc ca sotia e infidela si e combinata cu mult mai tanarul Ray ( John Getz ), barman in localul lui Marty. Marty il convinge pe detectiv ca pentru o suma de 10.000 $ sa omoare cuplul pacatos, dar acesta, lacom si ticalos fara scrupule, dupa ce prezinta niste poze trucate si incaseaza banii il omoara pe Marty, culmea, cu pistolul pe care il furase de la Abby. Ray gaseste cadavrul si pistolul si, imaginandu-si ca vinovata este Abby, face tot posibilul sa indeparteze urmele si sa scape de cadavru. Dar cadavrul nu e chiar mort si in final il ingroapa de viu pe muribundul Marty. Si actiunea decurge tot asa cu rasturnari de situatie ametitoare, cu lupte pe viata si pe moarte. Blood Simple este un thriller serios fara accente comice specifice fratilor Coen in filmele ulterioare, cu scene de-a dreptul horror. Ingroparea ranitului viu e sinistra, lupta intre detectiv si Abby e deosebit de tensionata si totul e acompaniat de o coloana sonora excelenta ( Cartel Burwell ). Frances McDormand, sotia lui Joel Coen face un rol exceptional si personal mi-a placut deosebit de mult prestatia lui M.Emmet Walsh. Un film bun care te prinde si in care pana la sfarsit nu poti prevedea ce urmeaza. Blood Simple a castigat un premiu Sundance si are o nota destul de mare IMDB 7,8.

Labirint: Regizor:Joel Coen si Ethan Coen ( 4 premii Oscar si 6 nominalizari si numeroase alte premii, Raising Arizona 1987, Miller's Crossing 1990, No Country for Old Men 2007, Burn After Reading 2008, A Serious Man 2009) ; Actori: Frances McDormand (Oscar pentru Fargo 1996, Raising Arizona 1987, Mississippi Burning 1988, Primal Fear 1996, Almost Famous 2000, North Country 2005, Burn After Reading 2008); Dan Hedaya ( The Usual Suspects 1995, A Civil Action 1998, Mulholland Drive 2001, The Warrior Class 2004 ); John Getz ( Grey's Anatomy, Zodiac 2007, Eleventh Hour 2008); M.Emmet Walsh ( Blade Runner 1982, Man in the Chair 2007, Christmas in the Clouds 2001 ).


Memento:"The world is full of complainers. But the fact is: nothing comes with a guarantee. Something can all go wrong."


Intrebare: Oare de cat sange rece este nevoie ca o femeie sa se poata lupta pentru viata sa fara inhibitii cu un barbat puternic?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 Totul despre filme ....... All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy