Deja Vu 2006


Deja Vu este un film ce ar trebui vazut intr-o stare de perfecta concentrare, in liniste si complet deconectat de problemele cotidiene. Inceputul povestii este cursiv si antrenant. In portul din New Orleans un feribot este aruncat in aer de o bomba terorista amplasata la bord si bilantul victimelor este impresionant, peste 500 de persoane, inclusiv foarte multi copii, sunt omorate. Imaginile socante sunt cu atat mai impresionante cu cat victimele anonime ne-au fost prezentate anterior, intr-o derulare de secvente pline de bucurie, zambete, rasete si agitatie plina de viata. Doug (Denzel Washington), agent ATF, desemnat sa se ocupe de accident descopera o conexiune interesanta. Cadavrul unei femei, Claire Kuchever (Paula Patton), omorata si arsa, a fost descoperit adus la tarm de ape inainte de explozie, deci este clar opera teroristului, care a sperat ca acesta se va pierde intre numeroasele victime ale atentatului. Doug este cooptat in grupul FBI responsabil cu gasirea teroristului si este initiat in metoda revolutionara de investigare a trecutului la o diferenta de patru zile. Tehnicile SF utilizate permit urmarirea unei zone, cladiri, permit intrarea in locuinte, citirea documentelor, interceptarea discutiilor, convorbirilor telefonice etc. In cele din urma la insistentele lui Doug se incearca si chiar se reuseste interventia fizica in trecut, ca un fel de calatorie in timp. Deosebit de interesante si captivante sunt pendularile eroului principal intre prezent si trecut, in care Doug incearca sa o salveze pe Claire si evident sa schimbe viitorul, eliminand explozia feribotului. Intalnirile dintre Doug si Claire, incercarile prin care trec cei doi, inclusiv fazele de lupta cu teroristul Oerstadt( James Caviezel), conduc inevitabil la o frumoasa poveste de dragoste. In orice caz regizorul Tony Scott, un maestru al filmelor de suspance realizeaza un film antrenant, deosebit, reusind pe alocuri sa te debusoleze si cu un final surprinzator. Denzel Washington cum ne-a obisnuit face un rol deosebit de bun, iar Paulla Patton are o prestatie convingatoare. O mentiune speciala pentru imaginea filmului realizata de Paul Cameron.

In concluzie Deja Vu este un film recomandat celor ce iubesc actiunea, un thriller SF cu elemente de mindfuck movie.


Labirint:Regizor:Tony Scott (Top Gun 1986, True Romance 1993, Man on Fire 2004, The Taking of Pelham 123 2010, Unstoppable 2010);Actori:Denzel Washington (doua premii Oscar pentru Glory 1989 si Training Day 2001, alte roluri Malcolm X 1992, The Pelican Brief 1993, Philadelphia 1993, Remember the Titans 2000, Man on Fire 2004, The Manchurian Candidate 2004, Inside Man 2006, The Taking of Pelham 123 2010, Unstoppable 2010, The Book of Eli 2010);Paula Patton (Hitch 2005, Mirrors 2008, Precious 2009); James Caviezel (The Thin Red Line 1998, The Passion of the Christ 2004, Unknown 2006, Bobby Jones: Stroke of Genious 2004)


Memento: What if you had to tell someone the most important thing in the world, but you knew they'd never believe you?


Intrebare: Oare ce semnificatie au senzatiile de "deja vu" pe care le avem majoritatea dintre noi? Posibile incrucisari intre trecut si prezent, amintiri vagi din vieti anterioare ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 Totul despre filme ....... All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy