Amores Perros 2000


Am revazut de curand 21 Grams 2003 al lui Alejandro Gonzales Inarittu si urmarind filmografia sa m-am hotarat sa vizionez Amores Perros - Iubiri si caini 2000, filmul sau de debut. Filmul, productie Mexic, a fost nominalizat si la Oscar si la Globul de aur pentru cel mai bun film strain, a castigat, conform datelor IMDB, 52 de premii dintre care doua premii la Cannes. Amores Perros este un film socant si cutremurator despre iubirea de oameni, de familie, de animale, de bani si in paralel despre ura si raul care se poate naste din aceste sentimente. Practic avem trei povestiri distincte, dar destinele personajelor se intersecteaza in urma unui accident de masina intr-un mod ciudat si spectaculos. In prima parte Octavio (Gael Garcia Bernal ) fratele mai mic se lupta pentru iubirea Susanei (Vanessa Bauche ) sotia fratelui sau. Incrancenarea sa pentru a o cuceri il face ca pentru bani sa-si antreneze cainele Cofi, un minunat rottweiler, in lupte de caini si sa incerce sa scape de fratele sau rival cu ajutorul unor batausi, dar pasiunea sa conduce la scene de un erotism tulburator si salbatic. In a doua parte Daniel (Alvaro Guerrero), sot si tata cu doua fetite se indragosteste total de superba Valeria (Goya Toledo) fotomodel cu o cariera ascendenta si glorioasa si renunta la familie, cumpara o locuinta pentru amanta si se muta impreuna. Dupa accidentul de masina care o mutileaza trupeste si sufleteste, cainele adorat al Valeriei, Richie, cade intr-o gaura din podea si este intr-un tarziu salvat de Daniel, dar prea tarziu, dupa ce viata si viitorul ei sunt iremediabil distruse. Un vagabond batran, murdar si neingrijit El Chivo ( Emilio Echevarria ) , fost profesor, ajuns in puscarie pentru inrolarea sa in tinerete in guerilla, acum un hot si un ucigas platit, fara familie, din toata saracia lui isi iubeste cainii si ii ingrijeste. El Chivo isi iubeste obsesiv familia pierduta, fata Neru, ajunsa acum adulta, desi gesturile pe care le face dupa atatia ani mi-au parut destul de melodramatice si neverosimile. Martor la accidentul de masina salveaza cainele grav ranit si, in final, omul care a pierdut totul ramane singur alaturi de animal. Imaginile din film sunt sacadate, socante cu scene pe care nu le poti uita usor, luptele de caini sunt cutremuratoare, viata in Mexico City e dura, cu batai, impuscaturi, injunghieri, atacuri de banci, urmariri, accidente, criminali platiti, frati care vor sa-si faca rau. Muzica filmului e monotona si obsedanta, totul fiind acompaniat de strigate, impuscaturi, latraturi, scrasnete de frane. Filmul Amores Perros e un film de referinta, locul 163 din top 250 IMDB, ce nu poate fi uitat.

Labirint: Regizor:Alejandro Gonzalez Inarittu ( 21 Grams 2003 nominalizat la Oscar, Babel 2006 Oscar si alte nominalizari la Oscar, de remarcat ca toate cele trei filme inclusiv Amores Perros au fost realizate pe baza scenariilor lui Guillermo Arriaga); Actori: Gael Garcia Bernal ( Y tu Mama Tambien 2001, Diarios de Motocicleta 2004, La Mala Educacion 2004, Babel 2006, Blindness 2008)

Memento:"Opriti impostura, nu incercati sa va ascundeti. Tot timpul nu ati calatorit decat miscandu-va in cerc". " Daca vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada spune-i planurile tale"

Intrebare: Oare nu am intalnit deseori situatii in care din diverse motive fratii se poarta nefiresc dezvoltand relatii de invidie si dusmanie de tipul Cain si Abel?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 Totul despre filme ....... All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy